6645 sayılı kanun

6645 sayılı kanun nedir?

İstihdam maliyetlerinin düşürülmesi ve nitelikli işgücü sağlanasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde önemli teşvikler uygulanıyor. … Tüm bu hususlar çerçevesinde 23 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6645 sayılı Torba Yasa ile önemli bir sigorta prim teşviki getirilmiştir.

Çalışanların sorumlulukları nelerdir?

İşyerindeki makine, cihaz, araç, gereç, tehlikeli madde, taşıma ekipmanı ve diğer üretim araçlarını kurallara uygun şekilde kullanmak, bunların güvenlik donanımlarını doğru olarak kullanmak, keyfi olarak çıkarmamak ve değiştirmemek. Kendilerine sağlanan kişisel koruyucu donanımı doğru kullanmak ve korumak.

Işçi sağlığı ve iş güvenliği nedir?

İSG kısaltmasıyla hayatında yoğun olarak kullanılan iş sağlığı ve güvenliği tanımını yapacak olursak. "işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır" diyebiliriz.

Iş sağlığı ve güvenliği hangi maddelerde teminat altına alınmıştır?

6331 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde, Kanunun amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek olarak ortaya konulur ve 2 nci maddesinin (1) numaralı fıkrasında, …

6645 sayılı Teşvik nedir?

İşverenler için istihdam yaratma teşviklerinden bir tanesi olarak yürürlüğe giren İŞKUR destekli programlardan bir tanesidir. İstihdam alanındaki sorunlara çözüm üretme amacıyla getirilen bu teşvik sayesinde daha fazla işçinin çalışmasına olanak sağlanması amaçlanır.

Çalışma yaşamını düzenleyen kanunlar nelerdir?

4857 sayılı yeni İş Kanunu çalışma hayatımızı, işçi-işveren ilişkilerini düzenleyen, kamu düzenine ilişkin hükümler içeren zorlayıcı bir yasadır. … Bu yüzden bazı iş hukukçuları yeni 4857 sayılı Kanunu "İş Güvencesi Yasası" olarak nitelemişlerdir.

İşveren ve çalışanların yükümlülükleri nelerdir?

İşverenin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

  • Çalışanların Sağlığını ve Güvenliğini Sağlamak. …
  • Mesleki Eğitimin Sağlanması …
  • Ücret Ödeme Yükümlülüğü
  • Çalışanlara Eşit Davranma İlkesi. …
  • Çalışan Haklarına Önem Verme. …
  • Birimler Arası Koordinasyonun Sağlanması …
  • İşveren Olarak Bireysel Gelişime Önem Verme.